ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά χαράς σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18/3/14 και ώρα 12.00, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος, η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση πολιτών για τον δήμο της Αθήνας «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», με υποψήφιο δήμαρχο τον αρχιτέκτονα Σταύρο Βιδάλη θα παρουσιάσει τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά

Με εκτίμηση
Η γραμματεία του συνδυασμού.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφεία/Εκλογικό κέντρο
Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη (μέγαρο ΦΙΞ),
7ος όροφος, γρ. 701β & 702 – Αθήνα (μετρό Ομόνοιας)
Τηλ. 6973905262 / 6971860957


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Σήμερα 17/4/14 στην πλατεία Ψυρρή επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει την παράδοση 70 ετών, που είχε δημιουργηθεί  από κτηνοτρόφους της Νάξου, οι οποίοι κάθε μεγάλη βδομάδα έφερναν στην Αθήνα τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα.

Η δημοτική αρχή του Καμίνη εθισμένη σε μεθόδους καταστολής εξεδίωξε τους κτηνοτρόφους αφού προηγουμένως τους είχε παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις έκδοσης της σχετικής αδείας, με συνέπεια να επιβαρυνθούν αναίτια τα τεράστια έξοδα της μεταφοράς των προϊόντων τους.

Είναι προφανές ότι οι μεθοδεύσεις αυτές εντάσσονται στην λογική της πολιτικής Καμίνη, της επικυριαρχίας αλλότριων συμφερόντων, υπέρ των ξένων προϊόντων έναντι των ελληνικών. Οι «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών της Αθήνας, συμπαρίστανται στους παραγωγούς της Νάξου και τάσσονται  υπέρ της διατήρησης της παράδοσης ως συνεκτικό συστατικό  του κοινωνικού ιστού.  Δεσμεύονται δε ότι θα διευκολύνουν και θα θεσμοθετήσουν την 70χρονη αυτή παράδοση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ
Υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΑ

Αγαπητοί αδερφοί κι αδερφές της Κίνησης Χριστιανών Εργαζομένων και Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών (ΚΙ.ΧΡ.Ε.Μ.Ε), οι «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών Αθήνας, ενώνουν τη φωνή τους μαζί σας για την άμεση κατάργηση στη Βουλή και στην πράξη του νόμου που καταργεί την Κυριακή γιορτή κι αργία.   

Πιστεύουμε ότι ανέκαθεν στις οργανωμένες Κοινωνίες, οι άνθρωποι έθεταν κάποιους κανόνες διαβίωσης σε αρμονία με τις σωματικές και ψυχικές λειτουργίες τους αλλά και με την Φύση γενικότερα. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες ήταν ο συνδυασμός της απαραίτητης για την υγεία ανάπαυση με την ψυχική ανάταση που προσφέρει η πνευματική ενασχόληση.

Φωτογραφία: Τι δεν καταλαβαινεις?Οι Έλληνες ως κατ' εξοχήν λάτρεις της Φύσης και γνώστες της προληπτικής ιατρικής του Ιπποκράτους, συνδύαζαν την ανάπαυση με αργίες στην διάρκεια των θρησκευτικών τους εορτών. Ο Δημόκριτος έλεγε σχετικά: “... Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευκτος ...”

Το ίδιο συνέχισαν και οι σύγχρονοι Έλληνες με την αποδοχή της Κυριακής που θέσπισε η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη ως ημέρα αργίας και πνευματικής ανάτασης σε συνδυασμό με λατρευτικές δραστηριότητες. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: “ Εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν ”.

Τον 21ο αιώνα επικυρίαρχες υπερεθνικές πολιτικές δυνάμεις που στηρίζονται από χρηματοοικονομικά καρτέλ και πειθήνιους εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους προωθούν με την
βοήθεια των ΜΜΕ απάνθρωπες λογικές και πρακτικές δήθεν “αναπτυξιακού” χαρακτήρα όπως π.χ. Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές. Αναγάγουν δηλαδή το κέρδος υψηλότερα από τον άνθρωπο, συντρίβοντας τις υπαρξιακές του ανάγκες.

Επίσης αποσιωπούν το γεγονός ότι πολλοί μικρομεσαίοι είναι αυτοαπασχολούμενοι και άρα για να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους θα πρέπει να στερηθούν την μοναδική ημέρα ανάπαυσης των. Της πνευματικής, ψυχικής και οικογενειακής όσμωσης που είναι γι' αυτούς η Κυριακή. Χωρίς να υπολογίζομε την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος ημών των Χριστιανών γενικότερα. Η προσβολή αυτή επεκτείνεται και προς τους πιστούς όλων των άλλων θρησκειών οι οποίοι για πρακτικούς λόγους, έχουν προσαρμόσει την ημέρα αργίας και λατρείας των στην ημέρα που ισχύει στην Ελλάδα, την Κυριακή δηλαδή.

Η Παγκόσμια Νέα Τάξη με την υπερεθνική ελίτ της επιδιώκει κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποδόμηση κάθε εθνικού και θρησκευτικού αισθήματος στην επιδίωξη της αποκτήνωσης των μαζών και υποδούλωσης των Ελλήνων σε τελευταία ανάλυση. Διότι αυτός είναι ο κύριος στόχος των: οι Έλληνες.

ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΟΧΙ
ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ


Εκ μέρους των ΔΥΝΑΜΕΩΝ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Σταύρος Βιδάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας